Nieuws

Nieuws

Nederlandse Oliver (18) met miljardair Jeff Bezos de ruimte in geweest

Een bijzondere dag voor Oliver uit het dorp Oisterwijk in Noord-Brabant. Hij is 18 jaar en is vandaag met een raket naar de ruimte gegaan. Daarmee is 'ie de jongste astronaut ooit! Achteraf zegt Oliver dat het "een life-changing ervaring" was. "Elke seconde van deze vlucht was onbeschrijfelijk intens. De blik op de aarde vanuit de ruimte is onvergetelijk." Wie graag mee wilde met de vlucht, kon geld bieden voor een kaartje. Uiteindelijk won het hoogste bedrag, en dat was omgerekend ongeveer 24 miljoen euro. Oliver had niet het hoogste bod, maar mag toch mee. Degene met het hoogste bod wil namelijk liever mee met een latere vlucht.

#ruimte #jeugdjournaal #blueorigin

Vragen, tips of ideeën? Stuur ons een e-mail op jeugdjournaal@nos.nl

Sunbweb-klanten kunnen voortaan kiezen of ze naar oranje gebied reizen

Klanten van touroperator Sunweb kunnen vanaf woensdag 4 augustus weer naar oranje gebieden reizen. Het bedrijf heeft tot dusver het beleid om geen reizen aan te bieden naar gebieden met de coronacode oranje, maar op verzoek van klanten kan dat binnenkort weer wel.

 

Voor gebieden die een oranje kleurcode hebben gekregen, geldt het advies om er alleen naartoe te gaan als het dringend noodzakelijk is. Diverse regio's in Europa hebben de afgelopen tijd de oranje kleurcode gekregen, waaronder Portugal, Cyprus en Spaanse eilanden. 

Sunweb voerde daarom sinds enkele weken geen reizen meer uit daarnaartoe. Per 4 augustus verandert dat.

"We merkten vorige week dat onze klanten toch heel graag willen vertrekken om van hun welverdiende vakantie te genieten. Daarom willen we de keuze om op vakantie te gaan voortaan bij onze klanten neerleggen", licht Sunweb-topman Mattijs van den Brink toe. Volgens hem wilde de helft van de klanten alsnog op vakantie, ondanks de gewijzigde kleurcodes.

Door: NU.nlBeeld: ANP